Inginerie + creativitate = LOVE

Inginerie + creativitate = LOVE

Rares este un tătic care a fost inginer programator. Azi meșterește idei pe care le aduce la viață. Dacă nu știai, i-au plăcut mereu metodele care-i lasă loc să fie creativ și așa a făcut prima masă modulară de lemn pentru copii, bună pentru activități și construcții, joacă și lecții.

O anumită doză de creativitate am avut dintotdeauna. Îmi amintesc că mă ajuta și în programare unde, când aveam de ales între mai multe metode de a face ceva, o preferam pe aceea care îmi permitea și câteva ”decorațiuni” pe lângă funcționalitatea brută. Îmi plăcea să gândesc codul modular și parametric, chiar dacă nu era pe moment nevoie, lasând astfel loc pentru evoluție ulterioară. Acum creativitatea se manifestă diferit, pentru că meșteresc obiecte fizice, nu virtuale, iar nevoile pentru care încerc să găsesc soluții sunt domestice și casnice, mai puțin legate de business. Cu toate acestea, ea vine din același loc, din interior. Până la urmă, creativitatea este universală și, dacă o ai, ea se manifestă în toate aspectele vieții, de la cum gândești un produs până la cum ambalezi cadoul pentru un prieten.

Iată cum arată cel mai mic Transformo pe care l-a creat vreodată, machetă care a fost expusă anul trecut la Târgul de #DesignRomânesc Made in RO – Târg by Designist.ro, #14:

Transformo este un produs românesc, creat manual, pe care îl puteți avea pe comandă în 10 zile.

Comentarii