Soluția e să iau problemele pe rând

Soluția e să iau problemele pe rând

A pornit la drum cu o campanie de crowdfunding pentru finanțare fixă. A încheiat campania cu 29 de susținători și un obiect îndeplinit cu 102%. Era ianuarie 2018. Azi, întâmpină provocările obișnuite ale oricărui antreprenor, ia problemele pe rând și testează diferite abordări până găsește soluția.

Provocările unui antreprenor sunt continue. La mai bine de doi ani de când a luat-o pe acest drum, Rareș are o mulțime de întrebări pe care care îl ajută să meargă mai departe.

În mare, sunt provocările obișnuite ale oricărui antreprenor la început de drum. Care îmi sunt prioritățile azi? Cum să mă împart între aprovizionare, producție, desene noi, sesiuni foto? Care este prețul corect al produsului? Care este profilul clientului meu? Care sunt metodele eficiente de promovare? Care sunt canalele potrivite de distribuție? De ce fel de parteneri am nevoie?

Rareș tocmai a prototipat un cub de joacă. Este cel mai nou membru din familia Transformo, care este un element inovativ de mobilier funcțional: o masă de joacă care se convertește în etajeră și păstrează intactă lumea construită.

Vorbind despre Transformo în mod particular, acesta este un obiect mai atipic, undeva între mobilier și jucărie, inovator și mai greu de ”explicat”. Fiind executat manual în serii mici, cu un design relativ complex, are încă un cost mare de producție care lasă loc puțin pentru marjă de profit și parteneriate de tip distribuție. Acestea au constituit de-a lungul timpului greutăți în calea dezvoltării afacerii. Soluția, ca de obicei, a fost să iau problemele pe rând și să testez diferite abordări, pană o găsesc pe cea potrivită și eficientă în cazul meu. Desigur, bunele practici ale colegilor de breaslă ajută mult, însă ultimul cuvânt îl are tot încercarea personală pentru că produsele și contextele pot diferi foarte mult. O altă provocare pentru mine este alegerea produselor pe care să le concep și să le adaug în portofoliu astfel încât să construiesc un brand coerent și complet care să beneficieze la maxim de canalele de distribuție si metodele de marketing dezvoltate de-a lungul timpului.

Dacă vrei să susții un produs românesc în vremuri de criză, găsești aici creațiile de joacă inventate de Rareș. Fiecare aduce bucurie în familie și poate fi o investiție pentru următorii ani de joacă, de lecții sau de lucru acasă – iar Rareș vă poate sfătui și cum e mai bine să le folosiți în funcție de vârstă, de preferințe și de spațiul de acasă.

Comentarii